När det inte blir som man tänkt sig

Innehåll

Julen 2020 blir den mest annorlunda julen på många år. Inget är som vanligt – man ska inte träffa människor som man inte bor med eller besöka offentliga platser när man inte måste. Ingen mysig julhandel, inga stämningsfulla konserter och inte heller några välsmakande julbord.

När allt ställs om så gör även vi på Rökeriet vårt yttersta för att hänga med. Vi började strax efter sommaren med att planera för en coronasäker buffé i en tid när smittspridningen var mycket låg, men framåt oktober såg det ut som en riktigt dålig idé när det återigen ökade kraftigt. Därefter formade vi om dessa julbord till servering vid borden, så kallade ”sharing plates”. Till detta tänkte vi oss 3 kvällar med ljuv musik som pricken över i:et. I skrivande stund (mitten av november) ser detta också ut att blir svårt att genomföra.
Varför? Jo det skulle innebära ökat personalbehov, och god framförhållning för produktion av mat. Dessutom är det nu begränsat till 8 personer i lokalen vid livemusik (tänk på, när det inte är livemusik så är det lokalens ursprungliga maxgräns som gäller men restriktioner kring avstånd kvarstår). Hur ser det ut nu? Bokningar under hösten har tenderat att landa några dagar före besöket, vilket gör det helt omöjligt att planera för denna typen av servering. Personalen ska schemaläggas, maten köpas in och inte minst tillagas vilket man inte gör i en handvändning, åtminstone inte ett digert julbord.

Så nu presenterar vi PLAN C (eller möjligtvis plan S då ganska många idéer fort blev strukna…) för julen 2020. Läs mer på julsidan

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Fler inlägg

Observera att det under rådande omständigheter finns större risk för att dagens-rätterna tar slut. Boka gärna på förhand för att underlätta för oss.

Lite kort info

10% rabatt på all take-away

priserna i web-ordern är efter rabatt

rabatt gäller ej dagens och barnmeny

dagens finns mellan 11.30-14.30

Fri hemkörning inom Åhus & Yngsjö
(vi reserverar oss för att vid brist på tid neka hemleverans)