När det inte blir som man tänkt sig

Innehåll

Julen 2020 blir den mest annorlunda julen på många år. Inget är som vanligt – man ska inte träffa människor som man inte bor med eller besöka offentliga platser när man inte måste. Ingen mysig julhandel, inga stämningsfulla konserter och inte heller några välsmakande julbord.

När allt ställs om så gör även vi på Rökeriet vårt yttersta för att hänga med. Vi började strax efter sommaren med att planera för en coronasäker buffé i en tid när smittspridningen var mycket låg, men framåt oktober såg det ut som en riktigt dålig idé när det återigen ökade kraftigt. Därefter formade vi om dessa julbord till servering vid borden, så kallade ”sharing plates”. Till detta tänkte vi oss 3 kvällar med ljuv musik som pricken över i:et. I skrivande stund (mitten av november) ser detta också ut att blir svårt att genomföra.
Varför? Jo det skulle innebära ökat personalbehov, och god framförhållning för produktion av mat. Dessutom är det nu begränsat till 8 personer i lokalen vid livemusik (tänk på, när det inte är livemusik så är det lokalens ursprungliga maxgräns som gäller men restriktioner kring avstånd kvarstår). Hur ser det ut nu? Bokningar under hösten har tenderat att landa några dagar före besöket, vilket gör det helt omöjligt att planera för denna typen av servering. Personalen ska schemaläggas, maten köpas in och inte minst tillagas vilket man inte gör i en handvändning, åtminstone inte ett digert julbord.

Så nu presenterar vi PLAN C (eller möjligtvis plan S då ganska många idéer fort blev strukna…) för julen 2020. Läs mer på julsidan

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest

Fler inlägg

Avvikande öppettider

Butik

25 juni – Midsommarafton

09.00 – 14.00

Fiskvagnen

25 juni – Midsommarafton

10.00-13.00

Restaurang

18 juni

11.30-15.00
(köket stänger kl. 14.00)

25 juni – Midsommarafton

11.30-15.00
(köket stänger kl. 14.00)

Övriga dagar gäller ordinarie öppettider även vid röda dagar

Sista veckan med dagens

Under sommaren serveras
á la carte meny måndag-söndag

Dagens lunch kommer åter den 16 augusti