Valborg står för dörren och vad passar väl bättre än att dra igång grillen? Vi laddar upp fiskdiskarna med goda fiskar att grilla – hel havsabborre, hel makrill, hel fjällröding, laxfilé, laxkotletter och tonfisk kommer att finnas i butiken från och med onsdag förmiddag. Utöver grillfisk får vi hem smarriga skaldjur och en hel del annan god fisk till helgens middagar.
Vi kör kampanj på färsk laxfilé från Färöarna denna veckan – 295 kr/kg (ordinarie pris är 375 kr/kg)
Klicka här för att se veckans sortiment – tänk på att det kan skilja sig mot tillgången i butik, men vi försöker hålla listan så aktuell som möjligt.
Tips när du grillar fisk:
Börja med att skära ett snitt i buken på fisken (om det inte redan är gjort) och ta ut inälvorna. Därefter skär du tunna snitt genom hinnan mellan bukbenen och gnider in hela fisken med salt och den krydda du önskar. En kan med fördel också fylla buken med citrusfrukter, örter, rotsaker eller andra godsaker enligt önskemål.
Fisk går fort på grillen så se till att vara vaksam hela tiden. Se till att få en jämn och het glödbädd och grilla gärna en del av tiden med locket på för att få lite extra röksmak. Vill du få ytterligare karaktär på din grillning kan du köpa rökspån av oss, Al eller En, som du strör på glödbädden under grillningen. För att se när fisken är genomgrillad, mät med en termometer (de flesta fisksorter är klara redan vid 48-52 grader) eller skär ett snitt med en vass kniv för att se färgen på köttet som fortfarande ska vara rosa på en röd fisk och på en vit fisk ska det vara glansigt och inte helt vitt. Här hittar du en tabell över kärntemperaturer (extern webbsida). Ta av fisken från grillen någon grad under rätt stekgrad så kommer temperaturen att bli perfekt vid servering.
Vid servering drar du av skinnet och äter från ryggraden och mot buken för att få med så få ben som möjligt.