Butiken
Besök vår butik. Handla över disk och botanisera bland våra delikatesser
Öppettider
ButikenLoading...

Nyheter i ostdisken
Ost i massor, är inte det fantastiskt? Vi har tagit in en hel laddning med både välbeprövade sorter och en hel del nyheter. Vi har under våren börjat arbeta med en ny ostleverantör för att kunna tillgodose fler önskemål och även i många fall kunna sänka priser på flera ostsorter. På hyllorna ute i butiken hittar du givetvis en uppsjö
Färsk fisk & skaldjur
Vi laddar upp diskarna med färsk fisk och skaldjur tisdagar-lördagar varje vecka


Lokalt och lite längre ifrån
Vårt mål är alltid att erbjuda ett stort sortiment av lokala produkter från småskaliga producenter. Varorna är noggrant utvalda för att ge ett stort urval av hög kvalitet.
Vi röker allt själva

Hantverket
Vår lax fileas för hand och saltas i lake för att sen rökas lugnt och långsamt.

Varmrökt lax
Vår lax kommer från Färöarna för att erbjuda den bästa kvalitén, alltid.

Varmrökt makrill
Sommarfavoriten! Finns både hel eller i filé.

Rökta räkor
Saftiga och med en mild röksmak, helt klart en favorit bland våra kunder!
Hembakat
Förbeställ dina varor
Här kan du enkelt förbeställa dina varor

Färsk fisk
Vi har ett varierat utbud av färsk fisk i vår fina disk. Vill du beställa något särskilt? Kontakta oss så gör vi allt vi kan för att få hem det du önskar.

Skaldjur
Vi kan leverera de allra flesta skaldjur på förbeställning. Vi har ofta färska räkor, havskräftor, blåmusslor & ostron hemma i diskarna.

Nybakat bröd
Vi bakar bröd varje dag och vårt väldigt populära danska rågbröd kan du med fördel förbeställa, de brukar ta slut fort.

Färdiglagat
Varje dag fyller vi på diskarna med ett varierat utbud av färdiglagade produkter för att göra din dag lite enklare. Fiskbiffar, laxagne, sallader, räkmackor, potatissallader och mycket mer. Sortimentet varierar ofta och mycket.
Köp presentkort
FAQ
Vilka kryddningar finns på varmrökt lax?
Enkelsida finns i kryddorna:
Sweet chili
Jägermix
Dubbelsida finns i kryddorna:
Naturell
Dill
Limepeppar
Vitlökspeppar
Utbudet kan variera
Varmrökt lax som enkelfilé eller dubbelfilé
Enkelfilé är precis som det låter en enkel filé som röks med skinnsidan neråt och köttet uppåt. Resultatet blir en produkt som oftast är något fastare i köttet och smakar lite mer rök än en dubbelfilé.
Dubbelfilé är två filéer som man lägger ihop med skinnsidan utåt på båda sidor. Detta skyddar köttet mer under rökningen och resultatet blir en lite saftigare lax och oftast med lite mildare röksmak.
Varifrån kommer laxen?
Laxen vi använder till varmrökning odlas på Färöarna och är fri från antibiotika och hormonella tillsatser.
Kallrökt och gravad lax kommer från Norge än så länge.
Jag är gravid, kan jag äta er lax?
Varmrökt lax: Laxen som säljs hos oss kan utan problem ätas av den som är gravid eller ammar. All förädlad lax som säljs hos oss är odlad på Färöarna eller i Norge.
Kallrökt och gravad: Laxen har alltid varit fryst före förädling och därför är det inte heller några problem att äta som gravid eller ammande.
Livsmedelsverket rekommenderar att äta laxen inom 7-10 dagar från produktion. Fråga personalen vid ditt besök om produkter som producerats inom detta spannet så ser vi till att ordna detta till er.
Vilka kryddningar finns på makrillfiléerna?
Naturell
Svartpeppar
Vitlökspeppar
Jägermix
Utbudet kan variera
Jag är gravid, kan jag äta ost som säljs i er butik?
Vi har flera olika sorters ost som går alldeles utmärkt att äta när man är gravid.
Får hunden följa med in i er butik?
Tyvärr får hundar, eller andra djur, inte följa med in i vår butik.
I restaurangen är djur varmt välkomna.
Hur länge håller era produkter när jag har handlat dem?
Det finns många faktorer som avgör hur länge en kylvara kan förvaras. Framförallt är det viktigt att inte bryta en kylkedja och därför är det bra att åka hem direkt och lägga varorna i kylen. Se också till att placera fiskprodukter långt ner i kylen där det är som kallast.
Vakuumförpackad varmrökt/kallrökt lax – 2 veckor från förpackningsdag
Plastad varmrökt/kallrökt lax – 3-5 dagar från inköpsdag
Vakuumförpackad varmrökt makrill – 2 veckor från förpackningsdag
Plastad varmrökt makrill – 3-5 dagar från inköpsdag
Rökta räkor – 2-3 dagar från inköpsdatum
Färsk fisk – 2-4 dagar från inköpsdatum (0-2°C)
Färska skaldjur – 1-2 dagar från inköpsdatum (0-2°C)