När Linnea och Robin köpte verksamheten och slog upp dörrarna den 2 april 2020 var siktet snabbt inställt på att söka upp riktigt bra råvaror, och utveckla varenda centimeter av verksamheten. Redan under sommaren var i princip allt i restaurangen omändrat och nya menyer, baserat på färska råvaror och hemlagat, på plats. Målet är att bli så nära e-ämnes lösa som möjligt, alltid använda svenska och närproducerade råvaror efter säsong och helt ersätta allt halvfabrikat. Egentligen är detta arbetet redan långt kommet då man idag använder enbart svenska kött-, fågel- och mejeriprodukter. Grönsaker är alltid svenska när de finns och menyerna anpassas också efter att kunna hållas till svenska produkter under säsong. Skafferivaror som mjöl, socker, gryn mm. är alltid svenskt och man arbetar också hela tiden med att ”svensk-inventera”, alltså gå igenom lagret för att se över vad man kan byta ut mot svenska produkter. Det senaste skiftet som gjorts är att vanligt ris har ersatts mot havreris, linser har bytts ut mot lokalt odlade linser och hovmästarsåsen är nu tillagad på enbart skånska råvaror.
I oktober 2020 började Robin sjösätta projektet att själv baka allt bröd som finns i huset, och efter ett antal receptprovningar blev Rökeriets egna danska rågbröd färdigt en bit in i november. Nu fortsätter arbetet med att utveckla nya recept, och till slut byta ut de sista icke hembakta produkterna – bara smörgåstårtbotten är kvar att byta.