Om oss

Linnea Lindberg
Ägare

Robin Eriksson
Ägare

Elin
Kökschef

Martin
Biträdande kökschef

Conny
Kock

Maria
Butik/Produktion

Jessica
Butik

Amanda
Mammaledig

Carina Engström
Husmor

Disa
Head of security

Hasse
Good mood manager

Rökeriet mellan Åhus och Yngsjö är en restaurang och delikatessbutik precis bredvid Helge Å. Företaget ägs och drivs av Robin Eriksson och Linnea Lindberg som arbetat tillsammans sedan 2012 och sedan april 2020 driver Rökeriet. 

Linnea kommer ursprungligen från Yngsjö men är nu bosatt i Åhus tillsammans med sin sambo, som också är upphovsmannen till de snygga borden i restaurangen. Linnea är en ständig drömmare och en riktig arbetare och hon vill helst av allt kavla upp ärmarna och sätta igång men är också mycket noga med hur saker och ting är planerade. Oftast hittar man henne i full fart i restaurangen, disken, butiken eller röja undan det som ingen annan tagit tag i.

Robin kommer från Lyngby, en liten by mellan Everöd och Vittskövle men bor numera i Kristianstad. Letar man efter Robin är det en god idé att börja lyssna efter degblandaren eller vispen då han oftast bakar eller förbereder i köket. När han inte är i köket hoppar han in i butiken och restaurangen, men framförallt ordnar han med allt pappersarbete på kontoret

Ingen minns en fegis!

När Linnea och Robin köpte verksamheten och slog upp dörrarna den 2 april 2020 var siktet snabbt inställt på att söka upp riktigt bra råvaror, och utveckla varenda centimeter av verksamheten. Redan under sommaren var i princip allt i restaurangen omändrat och nya menyer, baserat på färska råvaror och hemlagat, på plats. Målet är att bli så nära e-ämnes lösa som möjligt, alltid använda svenska och närproducerade råvaror efter säsong och helt ersätta allt halvfabrikat. Egentligen är detta arbetet redan långt kommet då man idag använder enbart svenska kött-, fågel- och mejeriprodukter. Grönsaker är alltid svenska när de finns och menyerna anpassas också efter att kunna hållas till svenska produkter under säsong. Skafferivaror som mjöl, socker, gryn mm. är alltid svenskt och man arbetar också hela tiden med att ”svensk-inventera”, alltså gå igenom lagret för att se över vad man kan byta ut mot svenska produkter. 

I oktober 2020 började Robin sjösätta projektet att själv baka allt bröd som finns i huset, och efter ett antal receptprovningar blev Rökeriets egna danska rågbröd färdigt en bit in i november. Nu fortsätter arbetet med att utveckla nya recept, och till slut byta ut de sista icke hembakta produkterna – bara smörgåstårtbotten är kvar att byta.

Svenska ägg

Svensk fågel

Svenskt kött

Svenska mejeriprodukter

Svenskt vete, råg, havre, socker

Årets unga företagare i Kristianstad